En homosexuell 9:a

När jag var på Bok och biblioteksmässan i helgen med en vän så testade vi ett spel där man fick testa sina fördomar. En fråga i spelet var hur homosexuell man var på en skala från 1 till 10 där 1 var inte alls homosexuell och 10 var väldigt homosexuell. Efter en stunds diskussion kom vi fram till att jag var en 9:a på skalan och han var en 4:a. Det som gjorde mig mer homosexuell var att jag kulturellt är mer homosexuell då jag läser böcker, går på teater, ser film och läser tidningar som har med homosexualitet att göra. Även om jag kanske inte är en av de största förespråkarna av Pride så tycker jag att Pride har haft ett syfte och fortfarande kan fylla ett syfte. Jag skriver för Borås Tidning om kulturella fenomen som rör homosexualitet.
Min vän, som också är homosexuell, gör inget av detta så vi kom fram till att jag därför är mer homosexuell och hamnar högre upp på skalan än vad han gör. Men, utan att gå alltför djupt in på hur länge sedan det är, så har jag inte levt i någon form av relation sedan jag var 36 år. Min vän däremot HAR levt i någon form av relation det senaste halvåret. Så trots att jag inte aktivt utövar min homosexualitet så ansågs jag ändå vara mer homosexuell än min vän som är praktiserande homosexuell. Jag är konservativt kristnas största dröm då jag är homosexuell men inte lever ut min sexualitet. Paradoxalt nog ses jag som mer homosexuell än en utövande, knepigt…


Kommentarer
Postat av: Christian

Hmmm - hade inte tänkt på dej som min största dröm... ;)

...men fattar att det blir en konstig kategorisering, och känsla - Borås mest kända bög (?) och inte aktiv - blir liksom att varken få äta kakan eller ha den kvar, att kanske få klä skott för homorörelsen offentligt, men inte ens få ut nått av det, om du fattar hur jag menar.

Postat av: Susanne

Fanns det ingen fråga om hur heterosexuell man var? Borde ju vara samma resonemang där... Kanske kan alla som inte har ett aktivt sexliv betraktas som assexuella? Själv föredrar jag att inte dela in människor i grupper efter deras sexuella läggning. Vi är ju alla människor oavsett sexuell läggning, hudfärg, religion m m.

2009-10-01 @ 14:43:42
Postat av: J. Åke Englund

Lustigt, jag tänker aldrig på att jag är igenkänd, eller känd som bög. Men jag tillhör nog Borås mest kända homosexuella. Men jag gör det inte för äran och uppmärksamheten :) följer min inre röst.

/åke

2009-10-04 @ 23:35:16
URL: http://akeenglund.blogg.se/
Postat av: J. Åke Englund

Jag har inte sett eller spelat hela spelet så det kanske fanns en sådan fråga :)

/åke

2009-10-04 @ 23:36:48
URL: http://akeenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback