Tankar på en rast

Står framför en av jobbets datorer och kollar det viktigaste på min rast, kaffekoppen i handen och på tok för kort rast för att jag hjälpt, och pratat med, kunder på vägen till lunchrummet. Måste få bättre disciplin så att jag inte låter mina raster helt försvinna på vägen till och från lunchrummet.
Funderar på vad jag skulle kalla företaget för, vet inte om jag enbart kommer att fokusera på föreläsningar eller om jag vill göra annat under företagets namn. Har så mycket tankar, idéer och drömmar...


Att se det spännande i bokföring

Nu har jag varit på Skatteverkets nyföretagarträff och lärt mig mig mer om bokföring, moms och F-skatt.
Det var mycket nytt  men samtidigt intressant och spännande. Det hade jag aldrig trott om mig själv, att jag skulle tycka att bokföring skulle vara intressant, man förändras.
Lever fortfarande utan internetuppkoppling, det ser ut som att jag satsar på en laptop och mobilt bredband...

Livsval

Jag var inne på jobbet på min fritid för att kolla schema och andra saker när jag träffade en kund. Vi pratade en stund och kom in på de där djupa och viktiga frågorna om de val som vi gör i livet. Hon är en kvinna som levt ett rikt och omväxlande liv, men som nu känner att hon inte är på rätt plats. Våra samtal är givande och jag känner mig alltid uppskattad av henne, samtidigt som hon får mig att ifrågasätta och fundera på saker, något som jag tycker är viktigt. Jag vill inte stagnera eller fastna utan utvecklas och gå vidare. Samtidigt som jag känner att det är viktigt att inte fastna i någon slags panikfas där man bara upplever panik över att man inte gör något med sitt liv. Även om jag inte känner något behov av att lämna något efter mig, typ barn, sätta rekord i någon sport eller sätta en flagga på en aldrig tidigare bestigen bergstopp, så känner jag ändå att jag vill arbeta med saker som ger mig mening och sätter mitt liv i ett sammanhang. Och hon, kunden som jag samtalade med, ger mig energin, ifrågasättandet och motivationen till att fortsätta framåt.

Rensa i röran

Min granne under mig håller på att flytta. Vi hade ett samtal häromdagen om hur mycket man samlar på sig. Jag känner att det är så mycket som jag skulle vilja göra mig av med, när jag släpper känslomässigt skräp så vill jag också göra mig mig av med fysiskt skräp. För några år sedan läste jag en bok där en av huvudteserna var att man skulle regelbundet göra sig av med saker som man inte använde. En regel var att göra sig av med saker som man inte använt det senaste året. Tanken på att rensa hemma har funnits med mig ett bra tag men när jag ser min granne flytta så stärks den tanken. Rena, fria ytor ger tenken och kreativiteten fritt spelrum. Jag får nästan en känsla av det är lättare att andas och att jag går mer upprätt när jag gjort mig av med något som jag inte använder. Då jag är oplanerat ledig imorgon söndag så kanske det är ett bra tillfälle att rensa i röran. 

Intervjuad

Lever fortfarande utan internetuppkoppling, med betoning på lever utan... Hemskt vad beroende man kan vara av internet, samtidigt som jag märker hur mycket "onödig" tid jag lägger på att surfa på internet. Det jag saknar mest är att inte kunna göra nyhetssökningar och att blogga i lugn och ro hemifrån.

Var och blev intervjuad för Radio Sjuhärad idag. Halva intervjun kom att handla om homosexuella och blodgivning, andra halvan handlade om att vara homosexuell men även om hur det är att prata i skolor om homosexualitet. Det känns helt ok nu i efterhand med intervjun, även om jag var lite skeptisk innan. Det känns bra att det blev prat om föreläsningarna, det är ju det jag brinner för. Intervjun kommer att vara med första veckan i december då Radio Sjuhärad kommer att ha HBT-frågor som tema, mer än så vet jag inte än så länge.

Kontaktsökande

När jag vaknade på torsdagsmorgonen så insåg jag till min förskräckelse att jag inte har någon internetuppkoppling. Då mina datorkunskaper inte sträcker sig så långt som man skulle kunna önska måste jag försöka att anlita någon som kan hjälpa mig med detta. Så det kan hända att jag inte kan blogga på ett tag. Återkommer med mer info så snart jag kan.
/Åke

Radioaktiv

Imorgon ska jag träffa en reporter från Radio Sjuhärad och bli intervjuad om homosexuella och blodgivning. En konsekvens av kursen Självkänsla Nu är att jag har lite större integritet och känner mig lite mer skeptisk inför möten med massmedia. Förhoppningsvis blir det en bra intervju. Reportern kanske kan bli en bra kontakt inför framtiden, måste ju marknadsföra mina föreläsningar och ett reportage säger mer än tusen annonser...

Idag är jag tacksam för:

1. mina hundar, kan inte föreställa mig ett liv utan dem.
2. att jag har ett arbete som ger mig stor flexibilitet att utveckla andra sysslor.
3. boken "Blå himmel", kan läsas om och om igen.

Extraordinär

Idag var jag var på Sven Eriksongymnasiet för tredje gången, Första lektionen var helt ordinär, absolut inget fel men samtidigt inte extraordinär. Den andra lektionen däremot var däremot den bästa lektion jag haft någonsin. Jag hade flow, jag hade kontakt med klassen och klassens engagemang var fantastiskt. De ställde bra och engagerade frågor, de skrattade åt mina skämt samtidigt som de tog åt sig av allvaret och deras frågeställningar visade tydligt att de var med i lektionen. Lektionen gick från föreläsning till en engagerad diskussion om allt från hur man hanterar känslan av utanförskap, till upplevelsen den första kyssen. När lektionen dragit 25 minuter över tiden fick jag avbryta lektionen för att jag skulle på Ledningsgruppmöte på mitt vanliga arbete. Jag har sällan upplevt världen så vacker som när jag lämnade skolan och vandrade genom en stad täckt av regntunga skyar.

Idag är jag tacksam för:

1. de fantastiska elever på Sven Eriksongymnasiet som jag fått möjligheten att träffa.
2. maten och personalen på min favoritrestaurang Thai Silk.
3. mina samtal med Christian på jobbet.

Dålig dag

Jag arbetar på en arbetsplast som oftast kännetecknas av ett kaos, ett kaos som jag oftast trivs i, men ändock ett kaos. Idag var inte en av de dagarna om jag trivdes. Ingen ide att hänga upp sig eller gräva ner sig. i morgon är en annan dag. Låter Frasier förgylla min kväll, tack Kanal9.

Idag är jag tacksam för:

1. Att imorgon är en annan dag.
2. Modiga människor som står upp sina åsikter, som Desmond Tutu.
3. Julbelysningen som börjat hängas upp på gatan utanför mitt hus.

Att äta

För några månader sedan kontaktade jag en kostexpert för att få ett kostschema så att jag skulle kunna gå upp i vikt. Schemat innebar stora förändringar för mig och jag tappade kosthållningen ganska snabbt. Jag väger ganska lite och mitt BMI ligger farligt nära undernärd. Jag kan känna på hur kläderna sitter om jag går upp eller ner i vikt och den senaste veckan har de suttit löst så jag har hamnat på ett BMI som innebär att jag ses som undernärd.

Min relation till mat är, och har varit så länge jag kan minnas, minst sagt knepig. Mat är så mycket mer än ?bara? mat. Mat är makt, mat är kontroll och mat är relationer. Min mamma har använt mat som ett negativt maktmedel över mig och mina syskon. Jag har använt mat för att få kontroll när jag upplevt mig själv som maktlös. Mat är ju även ett sätt att umgås med människor, mat är relationer. Som ikväll när jag träffat Patrik och vi har ätit tillsammans. Att äta känns mycket enklare, trevligare och mer njutningsfullt när jag gör det i sällskap med andra människor. När Patrik och jag åt mat insåg jag att mat också är omsorg. Man lagar mat åt dem man tycker om, man delar mat med dem man tycker om och bland det tråkigaste som finns som singel är att laga mat för sig själv. När jag tänkte på detta så insåg jag samtidigt att när jag inte sköter min mathållning, när jag äter dåligt och hoppar över måltider så visar jag ingen omsorg för mig själv. Detta var ingen nyhet men det var först idag som jag insåg det. Tror att mitt sätt att byta fokus från att förändra det som jag inte är nöjd med i livet till att fokusera på det som är bra, har gjort mig mottagligt för tanken om att mat även kan vara omtanke med mig själv.

 

Idag är jag tacksam för:

 

 1. restaurang- och biobesöket med Patrik.
 2. en ledig söndag.
 3. att Fredrik och jag har samma knäppa humor.

I Guds namn

Hyrde Beck-filmen  "I Guds namn"  efter jobbet.  Svenska filmer är inte min grej egentligen, har inte sett någon svensk film sedan "Så såsom i Himmelen" som förvisso var helt fantastisk. Filmen "I Guds namn" skulle bland annat handla om mord på homosexuella, så skildringen av homosexuella gjorde mig nyfiken på filmen. Dessutom har Livets Ord och Svenska Evangeliska Alliansen, som nämns i filmen, övervägt att agera rättsligt mot filmens producenter då de anser sig utpekade i filmen. Så dessa två skäl fick mig att hyra filmen. Men filmen var tämligen trist, homosexuella skildrades knappt alls förutom som mordoffer, ingen nyhet där. Och jag reagerade inte nämnvärt på skildringen av frireligiösa i filmen, en del av mina fördomar kanske bekräftades, men att agera rättsligt på grund av detta är som när homosexuella skriker homofobi för allt som går emot dem i livet.

Idag är jag tacksam för:

1.  Att jag lyckades byta min söndag så att  jag kan träffa Patrik .
2. Fredrik, för att han korrekturläser min blogg :)
3.  Att jag träffade min kompis Emanuel idag, det var länge sedan vi träffades.

Personen i texten finns inte på bild

Bland människor som känt mig ett tag så är det ingen hemlighet att jag har haft en viss förkärlek för att vara med i massmedia. Jag har varit med i de flesta medier som tv, radio och tidningar i allt från intervjuer till debattartiklar. Med åren så har dock min medverkan i massmedia minskat, såväl mitt behov som min önskan att vara med i massmedia har minskat. Med tiden har jag gjort ett allt selektivare val av vad jag medverkar i och också fått en tydligare magkänsla för vad som känns rätt och vad som känns mindre bra media att verka i. Jag märker också att ju starkare min känsla för det egna jaget blir, desto mer selektiv blir jag med vad jag vill medverka i och till.
När vi intervjuades av Borås Tidning om kursen Självkänsla Nu så var jag mer tillbakadragen och genomtänkt än jag någonsin tidigare varit under en intervju. Inte för att jag bara hasplat ur mig saker för att ha något att säga under tidigare intervjuer men jag värnade mig själv mycket mer nu mot vad jag tidigare gjort, min integritet har vuxit.
Igår kväll var jag så på en nyinvigning av en restaurang och det togs en del mingelbilder under kvällen. Vid ett tillfälle togs det kort på mig och det uppstod en del missförstånd vilket ledde till att jag kopplades ihop med två personer som jag inte alls kände, och min magkänsla sa mig att det sammanhang jag hamnat i med bilden inte kändes bra. Samtidigt så var det inte hela världen men det hade känts bättre om bilden inte tagits. Men ögonblicket var förbi och det var som sagt var inte hela världen. Men så idag när bilderna publicerades så visade det sig att man inte använt bilden som jag var med på, ingen bild som jag var med på under kvällen publicerades. Tidigare så hade förlusten av att inte få vara med på bild känts större och jobbigare än att vara med på bild i ett sammanhang som jag egentligen inte var nöjd med. Men nu så kändes det bara bra att bilden inte använts, fokuseringar och prioriteringar förändras.

Idag är jag tacksam för:

 1. Att bilden som jag var med på inte publicerades.
 2. Att så många bitar i mitt liv faller på plats.
 3. Vykortet jag fick av Rolf och Carola.

Bekräftad hörsägen

Jag har föreläst på skolor sedan jag var 21-22 år och genomslaget har så gott som alltid varit bra, för att inte säga fantastiskt. Som regel börjar alltid eleverna att säga hej på stan och många stannar och pratar med mig efter att jag varit och föreläst i deras klass. Detta är som regel bara positivt och jag brukar se det som gott betyg på mina lektioner.
En kille som gick i en klass, som jag pratade inför för några år sedan, har alltid varit pratsam och när han handlar i butiken som jag arbetar i så kommer han alltid fram och pratar med mig. För ett tag sedan fick jag reda på att han snattar. Efter det har hans trevlighet och pratsamhet hamnat i ett annat ljus och fått en annan betydelse för mig. Hans trevlighet känns mer uträknad och svekfull men samtidigt så har jag aldrig sett honom ta något och jag har ju bara hört att han snattar. Så även om denna information naturligvis påverkar min uppfattning om honom så vill jag inte döma honom på hörsägen. Lite naivt kanske men det är så jag har känt.

Men så idag på arbetet kom det fram en kund och berättade att han sett två killar stoppa saker i sina väskor och det visade sig att den ena en av dem var den här killen. Samtidigt som jag kände besvikelsen välla upp inom mig då jag fick det andra sagt bekräftat, kände jag hur mycket jobbigare det skulle vara att hantera honom då han alltid spelat trevlig och pratsam, till skillnad mot i vanliga fall då jag tar snattare. Tacksamt nog så var det två killar till som arbetade samtidigt så jag bad dem komma och vi "kretsade" runt de två misstänkta som i sin tur blev nervösa. Killen som jag "känner" kom fram till mig och drog en historia om att han tappat en sak och undrade om jag hittat den...
I den allmänna röran då butiken var fylld av människor lyckades killarna tömma sina väskor så när de gick ur butiken hade de inget på sig som jag kunde ta dem för. Delvis en lättnad då det är ett större företag att ta snattare och få hit polisen, inget som är gjort i en handvändning. Delvis var det också en lättnad då han slapp "tappa ansiktet" inför mig. Men det känns inte som att historien har nått sitt slut, han har hållit på så pass länge med snattandet att jag inte tror att han slutar snatta på grund av dagens händelser.

Idag är jag tacksam för:

1. Att jag genom att introducera nyanställda får utveckla mitt ledarskap.
2. Det lugn jag funnit som får mig att fortsätta vara avslappnad även i sällskap med personer som inte klarar av stressfyllda situationer.
3. Att skolverket riktar skarp kritik mot Andreasgymnasiet efter att skolans rektor sagt att homosexualitet är en synd.

Slutet är början på något nytt

Så kom då slutet av kursen Självkänsla Nu. Kan inte riktigt finna de rätta orden för hur jag känner. Fast på något lustigt sätt så är jag överväldigande glad. Glad och tacksam för de upplevelser, erfarenheter och nya bekantskaper jag gjort under den resa jag genomgått med denna grupp. Under dagens möte blev det en hel del reflektioner om hur vi alla förändrats och utvecklats under kursens gång. Och alla har verkligen upplevt konkreta förändringar i sin självkänsla, vi gör andra val efter veckorna med kursen. Känner att jag behöver mer tid på mig att smälta alla intryck från kursen.
Intervjun med Borås Tidning om kursen gick bättre än vad jag förväntat mig. Något som fick intervjun att kännas mer bekväm än jag trott var reporterns sätt, känner mig lite tryggare med intervjun än vad jag känt under veckan som gått. Kände ibland att jag gled in i min vana av att bli intervjuad, med skillnaden mot tidigare att jag nu hade en annan integritet. Med denna känsla av integritet kände jag mig tryggare. Jag upplevde också ett lugn som jag inte känt tidigare under intervjuer, då jag denna gången inte hade något behov av att vända mitt hjärta ut-och-in.
Kursen Självkänsla nu må vara slut, men det känns som slutet är början på något nytt.

Idag är jag tacksam för:

1. De upplevelser, erfarenheter och nya bekantskaper jag gjort under den resa jag genomgått med gruppen i kursen Självkänsla Nu.
2. Bullarna jag fick efter kursens slut.
3. Mötet med skolungdomarna jag föreläste för idag.


Att lämna

Jag har bestämt mig för att lämna Facebook. Inte för att jag varit särskild intresserad, eller engagerad. Eller jag kanske lämnar Facebook just på grund av att jag aldrig varit varken särskilt intresserad eller engagerad. Har varit med ett tag och jag får flera mail dagligen om folk som vill bli min vän, folk som kastar saker på mig och vill jämföra filmsmak. Från början ville jag inte bli medlem men så tänkte jag att det kanske kunde var ett sätt att nätverka så jag svarade på en inbjudan och blev medlem, men idag känner jag mest att det tar tid som jag kan lägga på annat. Tiden är ett verktyg att använda, inte något att döda, typ...

Idag är jag tacksam för:

1. Kunden som berömde mig för mitt sätt under radiointervjun för några veckor sedan.
2. Allt som jag lär mig när jag har anställningsintervjuer på arbetet.
3. Alla kunder som väljer min kassa för att de vill handla av mig.

Att leva det liv man valt

Jag har jobbat helg och ska egentligen vara ledig imorgon måndag men så ringde en arbetskompis som behövde vara ledig så jag ska nu arbeta hans tid imorgon kväll. Mina veckor rullar på så, jag tar tider som erbjuds och samlar timmar varje månad. Det är så jag valt att leva mitt liv och det är inget jag ångrar. Jag trivs bättre med livet än vad jag någonsin gjort, försöker att balansera mellan umgänge och egen tid de dagar jag är ledig. Visst saknar jag att ha ett förhållande, ibland i alla fall, men jag hinner knappt med mitt sociala liv och min egen tid, hur ska jag då hinna med ett förhållande.
Samtidigt så är det ändå så att den ovisshet jag lever under, då jag tar tider som erbjuds och känner mig lite lätt beroende av den lön jag får ut då jag jobbar på detta sätt, slår mig ibland. När jag sa godnatt till mina arbetskompisar ikväll efter jobbet och gick genom de öde gatorna med hundarna så slog det mig, hur jag valt att leva mitt liv, den ovisshet jag lever under. Känslan som slog mig var inte någon av tungsinthet eller missmod utan mer en känsla av tillfredställelse med att jag lever utifrån beslut jag fattat själv. Jag lever mitt liv utifrån aktiva och medvetna val som jag själv gjort.

Idag är jag tacksam för:

1. Att jag lever utifrån medvetna och aktiva val som jag själv gjort.
2. Mina hundar, mer ovillkorlig kärlek finns inte.
3. Vänner som stöttar, ger mig ork och strategier i livet.

Opublicerad

Jag skrev en text till Borås Tidning som jag skickade in för en vecka sedan. Efter att jag skickat in texten kände jag intuitivt att jag ångrade mig. Jag hade inte ändrat åsikt men jag kände att jag hade startat en onödig debatt och därför ångrade jag att jag skickat in texten. Borås Tidning har inte tagit in texten ännu och jag har en känsla av att de inte kommer att göra det, vilket i slutändan kanske är det bästa. Ibland är det så att allt inte måste sägas.

Idag är jag tacksam för:

1. Min lägenhet, ibland glömmer jag bort hur bra hyra jag har, hur centralt den ligger och hur bra jag trivs i den.
2. Mina arbetskompisar som är genuint intresserade och stödjer mig i mitt så kallade kärleksliv.
3. Att Borås Tidning inte tagit in min senaste text.

Julen närmar sig

Ibland känns det som om julen kommer tidigare och tidigare för varje år, extra tydligt och tidigt märks julen om man arbetar i en butik. Alla beställningar och all planering bakom kulisserna börjar tidigt. Så jag har satt en egen gräns med att äta, köpa eller ta fram något hemma som har med julen att göra. Min privata gräns går vid den första december, eller första advent beroende på vilket som kommer först. På jobbet har vi dock hängt upp julskyltningen idag och jag fick se mitt julschema i morse så nu vet jag med säkerhet att jag kommer att arbeta julafton, något som blivit tradition för mig. Detta blir min 7:e jul på City Centrum...

Idag är jag tacksam för:

1. Att jag får arbeta på julafton.
2. Att vi var ett så bra team som arbetade idag då jag missat att ersätta en tid.
3. Den härliga insändaren som var i Borås Tidning idag om homosexuella, den gjorde min dag.

Ljudet av...

Jag har en liten övning som jag brukar göra när jag arbetar. Den känns riktigt meditativ och ger mig en känsla av  att vara avslappnad, den ger mig kontroll samtidigt som den ger mig en utmaning. Det jag gör är att jag fokuserar på, identifierar och räknar ljud omkring mig. Utmaningen i övningen består i att jag försöker identifiera så högt antal ljud jag kan under en arbetsdag. Och det finns verkligen ljud att räkna på mitt arbete. Idag har jag lyckats identifiera ljudet av rullbandet i kassan. Ljudet som blir när man scannar i en vara. Ljudet av pantmaskinen som krossar pet-flaskor. Ljudet från knapparna när kunderna trycker in sin pin-kod för betalkortet. Ljudet som blir när man aktiverar tobakskortet (1 pip), ljudet som blir när man drar ett aktiverat tobakskort för andra gången (8 pip), ljudet som blir när man försöker aktivera ett tobakskort och varan är slut i maskinen (16 pip). Ljudet som  blir när grinden i entrén  fastnar. Ljudet som blir varje gång entrédörren öppnas och slår i skiljeväggen. Ljudet som blir när man släpper ner en 50-öring i CashGuarden, ljudet som blir när man släpper ner en 1-krona i CashGuarden, ljudet som blir när man släpper ner en 5-krona i CashGuarden och ljudet som blir när man släpper ner en 10-krona i CashGuarden (ja, det låter olika beroende på vilket mynt som släpps ner). Ljudet som CashGuarden ger ifrån sig när den accepterar en sedel, ljudet som CaschGuarden ger ifrån sig när den matar ut sedlar, ljudet från mynt som matas ur CashGuarden till myntskålen. Ljudet av att någon drar sitt passerkort genom kortläsaren för att komma in på kontoret. Ljudet av att någon öppnar upp en plastkasse för att packa sina varor i, ljudet av att någon öppnar upp en papperskasse för att passa sina varor i. Ljudet av att en kund lägger sin självscanningsscanner på rullbandet. Ljudet av att någon öppnar kassaskåpet som vi förvarar cigarettlimporna i, ljudet av att någon fäller upp dörren till VenSafe. Ljudet av kassalådor som öppnas eller stängs. Ljudet av mobiltelefonsignaler. Röster från kunder och personal som pratar. Röster från stamkunder som jag känner. Gråtande barn. Dragspel från tiggarna som står utanför butiken. Utrop i högtalarsystemet. Telefonsignaler för samtal av någon som ringer internt, telefonsignaler av inkommande telefonsamtal. Ljudet som blir när kunden ställer sin kundkorg på kassadisken, ljudet som blir när kunden ställer den tomma kundkorgen i högen med använda kundkorgar. Ljudet som blir när någon stänger en av frysdörrarna. Ljudet som blir när en kund drar loss en fryspåse från rullen med påsar. Ljudet som blir när ett kvitto matas ut. Och då har jag ändå inte räknat alla mänskliga möten omkring mig, tonfall och röster, bra möten och mindre bra möten. Skratt men också irriterade kommentarer. Allt finns där och allt har sitt eget ljud.

Idag är jag tacksam för:

1. Den otroligt vackra morgonpromenaden jag hade med hundarna i morse, solen sken som om Allégatan var världens centrum.
2. Att Miljoonbutiken gav mig tillåtelse att använda en del av deras tvättid.
3. Att jag trivs så bra på min arbetsplats.

Integritetsdilemman

Ikväll hade vi näst sista kvällen med kursen Självkänsla Nu och vi ställdes inför ett dilemma. En reporter på Borås Tidning har hört om kursen och vill göra ett reportage. Jag som annars älskar att vara med i massmedia kände en viss tveksamhet inför ett reportage och de andra i gruppen kände sig tveksamma även de. Den öppenhet som råder mellan oss i gruppen och den integritet som vi alla känner inför att lämna ut något som kommit fram under kursens gång väger tungt. Samtidigt så fanns det inga som helst tveksamheter över att vi vill ge studieförbundet Sensus det reklamvärde som ingår i ett reportage och samtidigt visa andra något av det värde som kursen inneburit för oss.
Vi har kommit fram till att låta en reporter vara med ett tag och intervjua oss under förutsättningen att vi får korrekturläsa reportaget innan det går i tryck. Lustigt att en uppmärksamhets- och mediasökande person, som jag alltid varit, nu har ändrat på sig under den tid som gått och till och med börjat känna att jag har någon form av integritet.

Idag är jag tacksam för:

1. Att jag tagit mod till mig och ringt L.

2. Lunchen med Mattias, hans input om hur jag upplevt kursen Självkänsla Nu har gett mig en idé.

3. Att både Marianne och Winston mår bättre.

Brända hjärnceller

Under arbetet idag slog det mig plötsligt att jag ska hålla lektioner klockan 08:00 imorgon. Under de sekunder det tog innan jag förstått att jag kom ihåg det i tid och inte att jag hade glömt bort lektionen helt hållet, hade jag en känsla av att det var åtskillig hjärnceller som gick en smärtsam död till mötes. Skräcken jag kände inom mig då jag för några sekunder trodde att jag glömt bort lektionerna gav mig en känsla av att åtskilliga hjärnceller gick döden till mötes genom elektrisk ström med hög spänning som smärtsamt dödade ett flertal hjärnceller, jag kunde nästan känna elektriciteten i luften. Kunden i kassan tittade förskräckt på mig och undrade om hon gjort något fel. Jag förklarade snabbt att jag kommit ihåg något viktigt i sista ögonblicket. Strax efter detta gick jag ut i butiken i ett ärende och på vägen ser jag en snattarstammis (kan man säga så, satte ihop ordet i skrivande stund, jag kanske har kommit på ett eget ord här, kom ihåg var ni läste det första gången) som fyller sin väska med grillad kyckling och grillade revben från disken. Så jag tvärvänder, springer genom butiken och ser honom gå ut genom kassalinjen. När han gått ut genom kassalinjen stoppar jag honom och ber om varorna. Vi har ju mötts förr så jag vet vad som väntar, först nekar han, sedan undrar han om jag vill ha stryk för att sedan erkänna och lämna över varorna. Ett nytt moment i vår rutin blir att han lovar att aldrig komma in i butiken igen. Jag svarar att den var ny, men att jag naturligtvis uppskattar om han håller sitt löfte. När han lämnat butiken och jag återgår till kassarbetet känner jag att ytterligare ett gäng hjärnceller gick en säker död till mötes under incidenten med snattaren. Nu måste jag sova om jag ska upp och ha lektioner tidigt i morgon bitti.

 

Idag är jag tacksam för:

 

 1. Att jag kom ihåg att jag ska ha föreläsningar i morgon, det kunde ha blivit pinsamt annars.
 2. Festen i helgen, så roligt har jag inte haft på länge.
 3. Samtalet med L i lördags.

Färgen på plåster

När jag var ute med hundarna idag så skar sig Winston på en krossad glasflaska och det vägrade sluta blöda. Hade inga plåster hemma så jag tog ett från jobbet, ett blått plåster... Inte för att jag hade väntat mig ett pälsfärgat plåster, men ett blått. Så nu ligger han i soffan och tittar på mig med sina ledsna ögon och undrar säkert varför han inte får slicka på såret och varför han måste ha den där konstiga saken på såret. Livet är så orättvist ibland.

Idag är jag tacksam för:

1. Hur bra ommöbleringen hemma blivit, det är mycket öppnare och fräschare.

2. Min nya skjorta, kände mig riktigt snygg när jag var ute igår.

3. Att jag varit ledig i helgen.

Knepiga situationer

Jag läser en författares blogg varje dag, på något sätt blir det som att jag känner honom då jag följer hans tankar och upplevelser på en daglig basis. Hans pojkvän är skådespelare och spelar just nu på Borås Stadsteater, så jag har sett honom i pjäsen Angels in America, och han handlar i min butik regelbundet. Så det känns som att jag känner honom också. Men jag känner dem egentligen inte. Så det blir lite knepigt ibland. Som idag då jag mötte pojkvännen på jobbet. Jag hade varit på huvudkontoret och kände mig glad och upplivad efter att ha suttit i anställningsintervjuer några timmar och när jag möter skådespelaren så ler jag ett glatt leende och hejar med ett tonfall som antyder att vi känner varandra. När jag ser förvirringen i hans blick så inser jag hur förvirrande han måste uppleva situationen. Börjar förklara situationen för honom och känner hur konstigt det låter när jag lyssnar på min förklaring. Men till slut så känns det bra och jag tror att förklaringen föll i god jord, vi tog i hand och hälsade, bland annat berättade han att han kommer att gästspela i Borås ett tag till. Så det kom nog någonting gott ur denna knepiga situation.

Idag är jag tacksam för:

1. Att jag är ledig i helgen.

2. Att jag tagit mig iväg och klippt klorna på hundarna, måste bli bättre på det.

3. Att jag ska klippa mig imorgon.

Att ta ansvar för sin egen mänsklighet

Jag följer "Jonas & Musses religion" som går på SVT. Jonas Leksell och Musse Hasselwall har fått i uppdrag att på 60 dagar starta en egen religion. Efter 60 dagar skall de hålla en första ceremoni i religionens namn. Med tomma block, utan tro och utan någon egentlig kunskap om religion träffas Jonas och Musse för att dra igång arbetet. Jag har följt serien ett tag nu och även om den inte var så bra som jag hade hoppats, saknar lite djup, så tycker jag om serien. I serien kommer Jonas och Musse fram till ett antal trossatser varav den sjätte lyder som följer:


Du behöver inte rädda världen men varje gång du hjälper någon tar du ansvar för din egen mänsklighet. Börja med dom i din egen närhet. Att hjälpa kan vara så enkelt som att ge av din egen tid.


Vet inte riktigt varför den här trossatsen och uttrycket "ta ansvar för sin egen mänsklighet" i synnerhet slog an en sträng hos mig, men att ta ansvar för sina egna tankar, handlingar och drömmar är något som känns viktigt för mig just nu.

Idag är jag tacksam för:

 1. Att jag stod för min magkänsla och stod på mig vid en svår situation idag.
 2. Förändrade relationer som var smärtsamma under förändringen som fått mig att växa som person.
 3. Allt jag lär mig under intervjuer med arbetssökande på arbetet.