Marknadsföringen inledd

Måndag veckan innan utställningen, känner mig exalterad. Har startat marknadsföringen av utställningen med att skapa ett event på Facebook. En av mina bästa vänner var den första som bockade i att han skulle gå på utställningen. Kändes bra.
Jag ville på något sätt beskriva utställningen och det blev som följer:
"Utsatt" är en självbiografisk fotoutställning av J. Åke Englund. I arrangerade bilder skildras en utsatthet som sällan nämns men som för många finns i vardagen. Med dessa fotografier skildras utsattheten och dess konsekvenser, genom sina personliga upplevelser berättar fotografen sina egna, och andras erfarenheter. Utställningen väcker frågor kring offer, förövare och hur den egna självbilden på verkas. Fotografen kommer själv att närvara för att prata kring sina bilder och svara på frågor. Utställningen äger rum på Borås Fria Kulturakademi och har öpper fredag 8/11 kl.13-21 lördag och söndag 9,10/11 kl.12-16. Välkomna.

Utrymmet emellan

Har besökt lokalen som jag ska ha utställningen i. Kan inte låta att slås av det mäktiga i att jag ska ha fotografier i storleken 100x70 cm med mina mörka motiv mot vita väggar. När jag pratade med den ansvarige för lokalen så var vi överens om att bilderna kommer att tjäna på att det blir relativt stora utrymmen mellan bilderna då dessa förhoppningsvis kommer att göra intryck. Förhoppningsvis kommer de rena ytorna mellan bilderna att ge utrymme för diskussion och kontemplation.

Drömlista

Sitter och bläddrar i ett anteckningsblock. Anteckningarna är i form av listor med saker jag skulle vilja göra, en slags drömlistor skrivna efter en kurs jag gick för några år sedan. Det var ett tag sedan jag läste igenom listorna och jag hajar till när jag ser en av punkterna på listan.
Ha vernissage för verk jag själv skapat.
Ler för mig själv och tänker på att i morgon ska titta på lokalerna där jag ska ha min första utställning, och följaktligen också ha ett vernissage för att inviga utställningen.