Komma ut som ateist



Min morfar var präst. Jag funderade allvarligt på att utbilda mig till präst när jag växte upp. Det fanns egentligen bara ett litet problem. Jag tror inte på Gud.
Jag tror däremot att jag skulle passa som präst. Jag är otroligt intresserad av religion och livsfrågor. Jag tycker om att arbeta med människor och jag anser mig vara bra på att lyssna. Några av mina största idoler är KG Hammar och Desmond Tutu (udda jag vet...). De texter jag skrivit i Borås Tidning kring religion och homosexualitet har till och med fått präster att ta för givet att jag är teologiskt utbildad.
Och nu inför kyrkovalet har jag blivit frågad av tre personer varför jag inte kandiderar till Kyrkovalet, så jag fick komma ut som ateist. Det fick en av dem att komma in till mig när jag stod i kassan på ICA och lämna en bok till mig. När jag öppnade boken så låg det ett kort i där det stod: J. Åke Englund, kandidat till kyrkovalet... Boken hette "Kristendom för ateister".

Kommentarer
Postat av: Susanne

Låter som en intressant bok. Hoppas du kommenterar den här när du läst den.

Du jobbar ju med människor utan att vara präst och jag vet att du är engagerad i det du gör. Du ska vet att ett leende från dig när jag varig och handlat har gjort min dag lättare många gånger.

2009-09-22 @ 13:48:02
Postat av: mackan

den bilden va snygg åke!

2009-09-22 @ 18:39:31
Postat av: J. Åke Englund

Tack för berömmet Susanne. Lovar uppdatering om boken :)

/Åke

Postat av: J. Åke Englund

Tjena Mackan ;)

Bilden är tagen fem över sju på lördagsmorgonen, i gryningen om jag får säga det själv...

/Åke

2009-09-22 @ 23:59:12
URL: http://akeenglund.blogg.se/
Postat av: Hr Kastö

Har boken - kunde va väldigt spännande att jämföra intryck - som troende har jag lixom så svårt att sätta mig in i om den kan tänkas tilltala just "ateister" - ty för mig känns den knepigt tillrättalagd och bitvis lite flummig, ärligt ttalat...

2009-09-25 @ 19:06:07
URL: http://metalpastor.blogg.se/
Postat av: J. Åke Englund

Hej Herr Kastö :)

Ska lösa boken och återkommer med en recension :)

/Åke

2009-09-29 @ 00:00:50
URL: http://akeenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback