Minnen och känslor begravda i kroppen

En man i som var tydligt alkoholpåverkad stod för nära en ung tjej och berättade hur söt hon var. De stod båda i kön och skulle handla. När mannen hade betalat och skulle gå för att packa ihop sina varor vände så han sig om och ropade ut högt att hans mamma hade dött två timmar tidigare och att han inte visste hur han skulle hantera det. Jag tog hans upplysning om att hans mamma hade dött två timmar tidigare som en förklaring till hans fylla men jag märkte även att han stod i vägen för alla andra kunder. Och att han var allmänt otrevlig, samtidigt som han gjorde några tafatta försök att packa ihop sina varor.

Jag gick närmare honom för att försöka ställa mig mellan honom och de andra kunderna så att de inte skulle behöva mötas av hans otrevliga sätt. När jag stod mellan honom och de andra kunderna och låtsades byta påse i en soptunna så gick han mot mig och ställde sig några centimeter ifrån mig och sa åt mig att inte gå nära honom. Om jag gick nära honom så skulle jag få stryk sa han till mig. När jag kände hans alkoholdoftande andedräkt och möttes av hans hot om stryk så väcktes minnen inom mig av alkoholiserade släktingar, men också av ögonblick då jag blivit utsatt för hot på grund av min homosexualitet. Det är lustigt vilka minnen och känslor som finns begravda i kroppen och som väcks inom några sekunder av en doft eller några ord.


Jag är tacksam för:

1.       Mina stöttande och engagerade arbetskamrater

2.       Intervjun som jag gjorde med Borås Tidning idag

3.       De möjligheter som öppnades upp för mig under intervjun på Borås Tidning


Kommentarer
Postat av: Benny

Jag kan få dig att förnedra,slå t.o.m mörda dom du älskar.jag kan splittra familjer och långsamt bryta ner dig till en spillra av en människa.jag har inget samvete och ingen ångest men jag är bra på att ge det till andra. Mitt namn? Alkohol.

2008-02-23 @ 07:46:38
Postat av: Tobias

Jadu, det finns många konstiga människor. Tydligen mådde han inte bra och tog ut det på fel person.

Läste interjuven i bt =) den var bra :D

Ha en trevlig lördag Åkiieeeeee!

/ T

2008-02-23 @ 09:23:55
Postat av: Åke Englund

Hej Benny
Dina ord beskriver väl hur alkohol kan fungera om den missbrukas.

Postat av: Åke Englund

Hej Tobias :)
Va kul att du tyckte intervjun var bra, jag känner mig riktigt nöjd med den.
Take care

2008-02-23 @ 12:27:04
URL: http://akeenglund.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback