Varsel om död

Vid flera tillfällen har jag saknat gäster som brukar handla hos mig. Många gäster är vanemänniskor som handlar vid samma tid på dygnet så jag märker snabbt om någon saknas en kväll. Om det saknas en gäst vars ålder eller hälsa jag funderat på, slås jag ofta av tanken: Vad har hänt? Vid ett flertal tillfällen när jag funderat på om personen avlidit, har det också visat sig vara så. Ofta händer det att deras vuxna barn eller syskon handlar hos mig och berättar att deras släkting har dött. Vid ett tillfälle tänkte jag till och med tanken att en av mina stamgäster kanske hade dött bara timmar efter att det hade hänt, så jag var antagligen den första personen som funderade på vad som hänt. Mannen hittades död i sin lägenhet först dagen efter.
Och nu har det hänt igen. Jag har sedan en tid tillbaka funderat på en gäst som jag inte sett på länge och hans hälsa har inte varit den bästa. Han valde alltid min kassa när han handlade, då jag var den som kunde kommunicera med honom och förstå honom trots hans talproblem som orsakades av hans sjukdom, något hans son har berättat för då han handlat själv hos mig. Och nu har jag inte sett honom på ett tag så när hans son handlade hos mig idag så berättade han för mig att pappan dött. Han berättade detta för mig samtidigt som han berättade att höjdpunkten på pappans dag ofta var att handla hos mig för han blev så glad när jag pratade med honom. Det värmde att få veta att han uppskattat våra korta möten i kassan på ICA samtidigt som jag kände för sonen i hans sorg.

Idag är jag tacksam för:

1. Att jag fått arbeta stängning med Hanna en del på senaste tiden, Hanna och jag har rest, festat och jobbat ihop en hel del så det finns mycket trygghet och glädje i vår relation.

2. Min arbetskompis Simon som förutom att han är riktigt söt, även är charmig och trevlig, en förebild att ta efter.

3. Mitt samtal med en gäst om att uppskatta livet i allt från de små sakerna till stora saker som kärleken och meningen med livet. Inte alltid jag förstår att jag hinner med mina små samtal men kärleken finns i de små sakerna.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Tack Åke. Det känns alltid bra att jobba med dig och att umgås med dig, oavsett vad vi gör :)

2007-09-14 @ 12:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback