Förhållande- och relationstankar

Fredrik åkte till jobbet vid 7 och Johan åkte till sina föräldrar för att ordna med sin mammas 60-årsfirande, min plan var att gå upp vid 9.30 och fortsätta det lilla äventyr jag började med när jag ramlade och bröt armen för ungefär en månad sedan, det vill säga försöka att hitta min mormor och morfars grav. Naturligtvis så sov jag så gott så jag vaknade först när Fredrik kom hem från jobbet och efter en dusch och lite frukost bestående av te och smärtstillande för armen så gav vi oss iväg till Karin och Rolf, Johans föräldrar.

Hos Karin och Rolf var det fullt hus, det var vänner och släkt överallt, jag blir alltid så fundersam när jag hamnar i olika familjesammanhang. Skulle det komma så många om jag hade födelsedagsfest? Hur fungerar det egentligen att ha kontakt med sin familj? Ibland blir jag lite avundsjuk på folk som har en egen familj, ofta kan jag bli så glad när jag träffar Fredriks familj för de är ju liksom min familj också, jag brukar se dem som min adoptivfamilj, de har adopterat mig och jag dem. Samtidigt kan jag känna att det är så skönt att ha det som jag har det som inte har någon kontakt med min familj utan istället har valt Fredriks familj, jag slipper alla familjekonflikter och kontroverser. Men samtidigt så har jag ju inte den stämningen som jag kan bli så avundsjuk på och alltid suckar längtansfullt åt när jag ser det på film. Jag vet också jag att jag så lätt nöjer mig med mina hundar och skyr relationer, speciellt relationer i form av pojkvänner... Även om jag tycker och tror att något av det viktigaste man kan uppleva i livet är den relation man har med sin pojkvän så skrämmer det mig samtidigt så otroligt mycket för jag är rädd att förlora mig själv i en relation. Hur vet man om när en relation är bra, hur mycket i en relation är att jobba med sig själv och sina egenheter och när går man över gränsen och står ut med för mycket. Vad får man ut mest av, att leva i en relation med alla för- och nackdelar som det innebär eller att leva som singel och få göra vad man vill och kanske utveckla sig själv på ett sätt som man kanske inte kan göra i en relation. Eller kan man göra det ultimata och leva i en relation där man får ut det som en relation kan ge samtidigt som man vill samma saker i livet och utvecklas tillsammans.

Nu är jag i alla fall hemma hos Fredrik och Johan igen, Fredrik har gått och lagt sig och Johan är ute på Storsjöyran för att kolla att allt fungerar med RFSLs deltagande. Själv funderar jag på om jag ska lägga mig för att sova eller om jag ska läsa lite fram tills Jericho börjar på TV4+, missade kvällens avsnitt men de visar en repris klockan 01:45. Konstigt upplägg av TV4+ men det är bra för mig som missade kvällens avsnitt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback