Matnyttigt

Idag har jag varit på Studio Aktiv och pratat kost och träning. Har fått ett kostschema som ska få mig att gå upp i vikt. Jag hade ju skrivit upp vad jag åt under två vardagar och två helgdagar för att se hur jag äter nu. Att få någon annan att gå igenom vad man äter och verkligen se vad man äter är en nyttig upplevelse även om jag fick lite Du-är-vad-du-äter-TV3-vibbar. Men så var min kosthållning ingen 5-poängare heller, åt onyttigt och för lite så jag jag får i nuläget bara i mig 1/4 av de proteiner man behöver för att gå runt. Att läsa om nyttig mat, att vilja äta nyttig mat och att känna att det är viktigt med nyttig mat räcker liksom inte så nu ska jag ta steget fullt ut och äta som jag tänker. Har fått ett kostschema som jag tänker gå över till stegvis då det kommer att innebära en stor förändring för mig. Bara att gå från att drick te till frukost och kvällsmål och en lunch däremellan så ska jag nu äta 5 måltider om dagen. Ska nu övergå långsamt till det nya kostschemat under två veckor och börja träna den 3 september. Vet att det kommer att bli tufft att äta mer både för min rädsla att bli tjock och min ovana att äta så mycket men med viljestyrka och min omgivnings stöd så.

Idag är jag tacksam för:

1. Jag är tacksam för Marlene som stöttat mig i att ta kontakt med Studio Aktiv och ta fram ett kostprogram.

2. Jag är tacksam för doften av nyklippt gräs som jag kände under hundpromenaden.

3. Jag är tacksam för mötet med mannen som förlorade sin hund i våras, våra samtal ger mig så mycket, tack.

Kommentarer
Postat av: Johan

Åh vilket bra initiativ!! Vilken tur att du har Marlene :) Man blir ju lite orolig för dig när du rasar i vikt sådär. Det blir ju inget kvar av Åke, och vi vill ju inte att du ska sluta som teskedsgumman!! ;)

2007-08-21 @ 23:42:15
Postat av: Åke Englund

Att äta mer är ingen lätt uppgift, det låter enkelt att bara äta men det är lite jobbigare än så, så jag tar tacksam mot allt stöd :)
Ha det bra!
/Åke


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback