Då är vi kvitt!

En kund som alltid är vresig och grinig handlade i min kassa idag. Jag har träffat honom många gånger förr och stegvis vant mig vid hans humör och hans sätt, men idag bestämde jag mig för att verkligen göra mitt bästa och vara riktigt trevlig och kanske få ett leende tillbaka, en uppskattande kommentar eller bara en förändring i hans sätt. När det blev hans tur så hälsade på jag på honom med ett hej. Han hälsade på mig med ett sammanbitet hej. Av någon anledning biter han alltid ihop med käkarna så allt han säger gör han sammanbitet och utan att öppna munnen, detta är något som förstärker det buttra intryck man får av honom. Fast besluten att få en positiv respons frågade jag honom hur han mådde. Med sammanbitna tänder och ett grinigt sa han tre meningar:


Du sa Hej! Jag sa Hej Då är vi kvitt!


Vad svarar man på det? Jag blev bara full i skratt och skakade lätt på huvudet. Människan är allt bra lustig.


Kommentarer
Postat av: Helen

Härlig inställning, visst blir jobbet roligare när man sätter upp små "mål" att nå? Jag är övertygad om att han reflekterade över ert möte lika mycket som du efteråt. Leenden och omtanke smittar även om det inte syns direkt =)

2008-10-18 @ 14:48:33
Postat av: Åke Englund

Tack för att du lyfter fram något som jag gör omedvetet. Har inte tänkt på det men jag får faktiskt mitt arbete att bli roligare genom att sätta upp små mål under arbetsdagarna. Det är nog en del av hemligheten till hur jag har så roligt och trivs med mitt arbete.

Tack!

/Åke

Postat av: Line

All heder åt dig som försökte! Handlade hos dig då och då när jag fortfarande bodde i Borås och blev alltid glad när jag fick ett hej och ett leende av dig. Bor numera i Göteborg och kan tänka på det ibland när jag står i en kassakö och känner mig som anonym kund nr. 352, ungefär.

2008-10-19 @ 17:46:19
Postat av: Åke Englund

Hej Line!

Tack för din kommentar. Det gör mig så glad att du uppskattar hur jag är på jobbet. För mig är kontakten med de som handlar av mig otroligt viktig och det ger mig så mycket tillbaka.

Take care!

2008-10-19 @ 19:48:46
URL: http://akeenglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback