Blommor & bin

Har funderat ett tag på att börja blogga igen. Fokusera på det väsentliga, bara köra "basic stuff" och köra på bara text och innehåll istället för på form. Det är ju trots allt skrivandet jag gillar bäst med bloggandet, det är ju skrivandet jag har i fingrarna och vill få ut. Så jag börjar och mjukstartar lite lätt, gör ingen stor affär av det hela utan skriver bara för mig själv till en början.

Det som fick mig att starta om igen och som fällde avgörandet var en kommentar från arbetskompis efter att jag varit och föreläst på Viskastrandsgymnasiet i torsdags. Hade haft en otroligt givande föreläsning där jag föreläst inför två grupper om cirka 100 personer, har inte föreläst så mycket tidigare inför grupper över 30 personer och det gick jättebra vilket verkligen gav mig en nytändning. Efter föreläsningarna på vägen hem gick jag förbi jobbet och mötte Johan som städade kundvagnsparkeringen utanför butiken. Vi pratade en stund och kom in på hur det gått på min föreläsning när han kommenterade att det var konstigt att det skulle behövas föreläsningar om hur det är att vara homosexuell och om homosexualitet år 2007 när After Dark kommer 2:a i melodifestivalen. Jag gav ingen uttömmande förklaring även om jag vet att det finns ett behov och jag har förklaringsmodeller till varför det finns ett behov av föreläsningar om homosexualitet. Vi konstaterade bara att det borde vara annorlunda år 2007.

Jag kommer inte gå in på mina förklaringar till varför det fortfarande behövs här och nu men jag vet ATT det behövs och jag vet att jag vill och kan bidra till att tillgodose behovet av information och utbildning kring homosexuellas livsvillkor så därför bloggar jag igen. "Blommor och bin" var föresten namnet på temadagarna på Viskastrands gymnasiet därav överskriften.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback