Kontroversiell

På en kvällspromenad med hundarna mötte jag en vän som jag inte mött på några år, vi pratade om vad som hänt sedan sist. Det var några år sedan vi senast träffats så mycket hade hänt, vi hade båda börjat nya jobb och flyttat. Jag hade avslutat en relation och han hade inlett en relation, han och hans flickvän hade flyttat till ett hus utanför stan och de väntade nu sitt första barn. Vi skrattade båda gott åt vilket Svenssonliv han levde, när han sa att till skillnad mot hans Svenssonliv så kommer mitt liv som homosexuell alltid att uppfattas som kontroversiellt av många människor.

När vi skildes åt funderade jag på hans formulering, kontroversiellt, mitt liv ses som kontroversiellt, min förmåga till kärlek ses som kontroversiellt. Jag har aldrig sett mig själv som kontroversiell när jag diskar och min pojkvän torkar disken. Jag har aldrig sett mig själv som kontroversiell när jag och min pojkvän bytt till vinterdäck på bilen. Jag har aldrig sett mig själv som kontroversiell när jag och min pojkvän firade jul hos hans farmor. Tvärtom har jag alltid upplevt mig själv som en ganska konventionell, vanlig och alldaglig person som råkar vara homosexuell. Men visst, jag förstår vad min vän menade och kanske en dag är det inte så längre, en dag kanske jag bara är en vanlig Svensson. Till dess lever jag efter vad en annan av mina bästa vänner brukar säga till mig.


 

”Var som du är när du inte blev som du skulle”


Kommentarer
Postat av: Ida Nyman

Haha... jag förstår vad du menar! På samma sätt brukar det anses "onormalt" att min sambo (som är en kille) tycker om att laga mat och, som många uttrycker det, "hjälpa till" hemma. Vi är väl alla mer eller mindre offer för förutfattade meningar och stereotypa könsroller. Fortsätt att vara som du är, så kanske vi kan ändra alla gamla värderingar...

2006-08-24 @ 06:37:41
Postat av: Jenny

Du skriver så bra. ;-) Jag önskar att jag kunde uttrycka mina tankar och känslor lika klartänkt och redigt som du.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback