Inre och yttre resor

London 09

Förutom några resor till London på 90-talet så har jag inte rest så mycket i mitt liv, förrän jag följde med en vän till Malta för några år sedan och efter det har jag rest en hel del. Och under åren har jag varit på så vitt skilda platser som Malta, Brasilien, England, Thailand och USA, de flesta av mina resor har jag gjort till USA och majoriteten av dessa resor har jag gjort på egen hand.

Men oavsett om jag rest själv eller med alla så alla dessa resor inneburit en utmaning för mig på ett flertal plan då jag på resorna fått prova på saker som jag egentligen tycker är otroligt jobbiga. Saker som att vara bortrest en hel månad. Dela rum med spindlar, ödlor och kackelackor. Boende med dusch utan varmvatten. Ta sig fram utan att kunna språket. När jag åkt själv till USA så har det inte varit samma fysiska utmaningar utan då har det mer handlat om den inre mentala resa som jag gjort då jag klarat mig själv under en månad i taget med allt vad det innebär i att hinna fatt sitt inre jag, att leva med och till fullo acceptera sig själv.

Och även om mina USA-resor varit fantastiska så har det också varit kämpigt, jag har mognat mer och mer varje gång och det känns som om att det är en annan Åke som kommer hem varje gång. Samtidigt har det varit svårt att sätta ord på den inre resa jag gör under mina resor, så när jag fått frågan hur min semester varit så har jag alltför lättvindigt sagt att det varit bra. Och inte förrän nu så har jag insett att de flesta aldrig har, eller kommer att besöka städer som New York, Philadelphia eller San Fransisco. Än mindre tillbringa flera veckor i dessa städer.

Men eftersom jag varit upptagen med känslan av att inte kunna beskriva för andra hur mycket jag förändrats inombords av dessa resor så har jag inte heller insett det stora i att jag faktiskt besökt dessa städer. Så nu när någon frågar om mina resor så försöker jag vila i det faktum att jag gjort dessa resor och att respektera att det upplevs som något få förunnat. Min förändrade inställning till hur andra ser på resor jag har haft förmånen att kunna göra, har ytterligare fördjupat min resupplevelse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback